Portfolio

Lokale Leverandører

Vi på Villa Mat kjøper i mest mulig grad kjøtt, fisk frukt og grønnsaker produsert i Telemark i sesong. Fylket disponerer et imponerende mangfold fra fjord til fjell hva gjelder av gode og kreative produsenter og vi er så heldige å ha et samarbeid med noen av de beste. Petter på Borgestad gård leverer for eksempel fantastisk kjøtt fra Charolais Okse og Noroc svin. Fra velrennomerte Holte Gård i Drangedal får vi And, gås og Kylling i Norgestoppen (Kanskje i verdenstoppen, til og med). Litt lengre opp mot Gautefall, fra Holte Gård, på Løyte Gård henter vi fylkets beste spekeskinke på frilandsgris, som for smakens skyld kun fores på epler de siste 2 mnd før slakt. Her har de også flotte lam og innlandsfisk som Sik og Ørret.

Fjordens mest fantastiske grønnsaker henter vi, i sesong, hos Sonja Kjær på Kjær gård ved Børsesjø. Her er vi ute i grønnsakshagen og plukker ut det beste av hva hun kan tilby. Vel og merke etter å ha drukket kaffe og spist et kakestykke på verandaen først. Sonjas Gjestfrihet er like legendarisk som grønnsakene.

På Nabogården, Mustvedt, plukker vi store, deilige Bringbær og solbær. (Her er det vanskelig å være disiplinert på plukkingen, da det er omtrent like kort vei til munnen som til kurven)